scoalapucheni@
yahoo.com
telefon/fax:
+4 0245670509
Director: prof. Șerbănescu Liliana
Com. Pucheni
Jud. Dâmbovița
România
Cod poștal 137380

 

26 SEPTEMBRIE - ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR

vineri, 28 septembrie 2012

       Anul 2001 a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie se sărbătoreşte, în toate cele 47 de state membre al Consiliului Europei, Ziua limbilor vorbite. În toată Europa se defăşoară activităţi care stimulează oamenii către studiul limbilor străine care ajută nu numai la înţelegerea între oameni, dar contribuie şi la depăşirea barierelor intelectuale.
      În cadrul societăţii angrenate într-un proces continuu de globalizare, stăpânirea limbilor străine semnifică mai multe şanse:
- şanse de a lucra;
- şanse de a studia;
- şanse pentru o viaţă mai bună decât în ţara de origine sau în alte părţi ale lumii.
       Europa este un continent care promovează diversitatea lingvistică şi multilingvismul. Uniunea Europeană are în prezent 23 de limbi oficiale: bulgară, cehă, daneză, engleză, estonă, finlandeză, franceză, germană, greacă, italiană, irlandeză, letonă, lituaniană, maghiară, malteză, olandeză, polonă, portugheză, română, slovacă, slovenă, spaniolă şi suedeză.
       Limba este un element cheie al identităţii culturale. Motto-ul U.E. "Unitate în diversitate", evocă multilingvismul. În timp ce este angajată pe calea integrării politice şi economice a statelor membre, U.E. promovează activ libertatea cetăţenilor săi de a putea vorbi şi scrie în propria limbă. Totodată, U.E. doreşte ca fiecare cetăţean să poată vorbi, pe lângă limba maternă, cel puţin două limbi străine. Cetăţenii care cunosc mai multe limbi pot beneficia mai uşor de oportunităţile pe care le oferă o Europă integrată.
       În  26 septembrie 2012, şcoala noastră a organizat Ziua europeană a limbilor printr-o activitate care s-a desfăşurat în cabinetul de informatică. Elevii claselor a IV-a, a V-a şi a VI-a  au oferit un recital de muzică şi poezie în limbile engleză şi rusă, sub îndrumarea doamnelor profesoare Aurica Voicu şi Magda Chiţulescu. Mai mulţi elevi de la clasele VII-VIII, printre care Andra Chiţulescu, Diana Minciunescu şi Mădălina Stăncescu au prezentat eseuri în limba engleză pe tema "Cultură şi civilizaţie britanică". În încheiere, cadrele didactice au explicat elevilor însemnătatea acestui eveniment european.
 
 
 
 
 


 








 


 
 
 
 
 
 



 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

MISIUNEA ȘCOLII GIMNAZIALE ”NICOLAE VLAD” PUCHENI

Școala noastră își propune să ofere oportunități multiple de învățare, dar și o alternativă de petrecere utilă și plăcută a timpului liber; ne dorim să răspundem nevoii de educare și informare a membrilor comunității, să consolidăm relația cu familia, astfel încât elevii noștri să fie mai fericiți, mai prietenoși.

Traducere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Totalul afișărilor de pagină