scoalapucheni@
yahoo.com
telefon/fax:
+4 0245670509
Director: prof. Șerbănescu Liliana
Com. Pucheni
Jud. Dâmbovița
România
Cod poștal 137380

 

ȘCOALA CU CLASELE I - VIII PUCHENI - PREZENTARE

marți, 15 noiembrie 2011


             Comuna Pucheni, judeţul Dâmboviţa, este aşezată în partea de nord-vest a judeţului, sub culmea muntelui Leaota, la hotarul cu judeţul Argeş şi este alcătuită din cinci sate: Pucheni, Valea Largă, Meişoare, Vârfureni şi  Brădăţel.
             Comuna noastră este situată la 45 Km faţă Târgovişte şi 38 Km faţă de Câmpulung-Argeş.
             Suprafaţa comunei Pucheni este de 50,59 Km² şi are o populaţie de 2353 locuitori.
             S-au găsit documente care atestă că această aşezare datează încă din secolul al XVI-lea şi că, probabil, pe aceste locuri au mai existat aşezăminte omeneşti mai vechi. Astfel,într-un document datat la 16 dec.1582, un oarecare Vasiu din Pucheni a cumpărat pe suma de 10 000 de aspri o moşie de la Danciu şi Oprea.
             Şcoala din Pucheni a luat fiinţă la 11 ianuarie 1860, funcţionând până în anul 1910 într-o casă cu două camere, care a fost donată pentru şcoală,împreună cu suprafaţa de 1 ha de pământ, de către locuitorul Mareş Chiţu din comuna Pucheni şi care şi astăzi formează curtea şcolii.
             În anul 1910, în locul şcolii vechi s-a construit de către Ministerul Instrucţiunii Publice o nouă şcoală cu două săli de clasă, în care a funcţionat şcoala până în anul  1936, când s-a demolat şi în locul acesteia s-a clădit un nou local de şcoală, cu patru săli de clasă, local care se găseşte şi astăzi.
              Lângă acest local, în anul 1965, din contribuţia voluntară, s-a construit un local nou, cu patru săli de clasă, două cancelarii, o cameră pentru materiale, un hol.
              Deşi în anul 1966 comuna nu avea curent electric, prin comitetul de părinţi s-a procurat un televizor, la care elevii au urmărit programele existente la acea oră. Energia electrică era primită de la un grup electrogen al căminului cultural din comună.
              Date statistice în legătură cu evoluţia şcolii nu se pot obţine decât începând cu anul şcolar 1918-1919, deoarece întreaga arhivă a şcolii a fost distrusă în timpul primului război mondial. Din aceste date statistice am constatat că cea mai mare populaţie  şcolară a fost în anul 1967, când s-a înregistrat un număr de 304 elevi (149 băieţi şi 155 fete); apoi populaţia şcolară s-a diminuat.
               Încadrarea şcolii în anul şcolar 2011-2012 este următoarea:
●4 educatoare (2 titulare cu gradul I, 1 cu definitivat și 1 stagiară)
● 4 învăţători (toţi titulari, 1 cu gradul didactic I, 2 cu gradul definitiv și 1 stagiar);
● 11 profesori (4 titulari cu gradul didactic I, 2 titulari cu gradul definitiv, 2 suplinitori cu gradul II,  1 suplinitor cu gradul definitiv, 2 stagiari suplinitori calificați);
● 1 secretară (pe comună);
● 1 normă de fochist;
● 1,75 norme pentru personalul de îngrijire.
              La nivelul Şcolii Pucheni există un număr de 159 de elevi, distribuit în 9 clase (4 clase I-IV şi 5 clase V-VIII).
              Există două localuri de şcoli, care cuprind următoarele spaţii:
- 8 săli de clasă;
- 1 cabinet de informatică cu 15 calculatoare;
- 1 calculator primit de la MEdC pentru lucrări de cancelarie;
- 2 copiatoare;
- încălzire cu centrală termică (pe lemne şi cărbuni);
- grup sanitar în interiorul localurilor;
              Deocamdată nu avem un loc de întâlnire pentru membrii comunităţii, un spaţiu multifuncţional, dar avem aparatura necesară pentru astfel de activităţi (internet, fax, reţea de calculatoare, copiatoare, videoproiector) .            
 Populaţia comunei are o putere economică redusă, mulţi lucrători în sectorul industrial devenind şomeri.
              Pe raza comunei nu există agenţi economici, în afara unor magazine mici, cu putere de vânzare redusă.
              La această dată, multe familii din Pucheni au luat copii în plasament(chiar şi câte 2-3), dar există şi câteva cazuri de copii, născuţi în Pucheni, cu CES ( 4 cazuri).
             Condiţiile materiale precare şi lipsa unei surse sigure de câştig conduc la imposibilitatea majorităţii familiilor de a sprijini financiar şcoala. Cu toate acestea, frecvenţa la cursuri este foarte bună; nu există cazuri de abandon şcolar. Populaţia este aproape de problemele şcolii, învaţă de la şcoală, colaborează cu şcoala, aceasta fiind centrul de referinţă pentru localnici.
             Satul nostru este situat la distanţă mare faţă de cel mai apropiat oraş, legătura este asigurată doar prin autobuze care fac curse zilnic, către Târgoviște, Câmpulung și București.
             Având o aşezare geografică pitorească, satul Pucheni reprezintă o oază de linişte, aflată la distanţă mare de sursele de poluare, un loc propice pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor noştri. 

4 comentarii:

Anonim spunea...

este o scoala care-si da inresul ,ai felicit pe profesori

Anonim spunea...

sunt marius de la scoala pucheni si vreau sa multumesc conducerii scolii pentru interesul depus pentru educarea elevilor.

Anonim spunea...

SUNTEM CEI MAI EDUCATI !!!!! DA!!!!!

Anonim spunea...

SUNTEM CEI MAI EDUCATI !!!!! DA!!!!!

Trimiteți un comentariu

MISIUNEA ȘCOLII GIMNAZIALE ”NICOLAE VLAD” PUCHENI

Școala noastră își propune să ofere oportunități multiple de învățare, dar și o alternativă de petrecere utilă și plăcută a timpului liber; ne dorim să răspundem nevoii de educare și informare a membrilor comunității, să consolidăm relația cu familia, astfel încât elevii noștri să fie mai fericiți, mai prietenoși.

Traducere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Totalul afișărilor de pagină